Vakantiewoning "den keibilk"

 

 Home

Omgeving

Comfort

Galerij

Prijzen

Reservatie

Contact

Beschikbare

data

 

Route

 

Links

 

 

 

 

 

Omgeving

  

De streek leent zich uitstekend voor wandelingen. Met een ruime keuze aan vlakke wegen of iets meer in het Heuvelland of langs de flanken van de Cassel- of Catsberg in Frans-Vlaanderen. En met de fiets ontdek je langs de volkssportroute (oude volksspelen in de omgeving van Poperinge), de Fleternaroute, de Schreveroute, de Hoppelandroute of de Frontierenroute de mooiste hoekjes van de Westhoek. De gastronomie en de vele streekbieren zijn zeker niet te versmaden.  

Huifkartochten kennen voor jong en oud een enorme bijval. In de pretparken Dadipark, Bellewaerde, Plopsaland en Boudewijnpark halen zowel jong als oud hun hartje op.

Op Dikkebus- en Zillebekevijver kunt u bootje varen en tussen de Rode- en Zwarteberg geniet u van een weids panorama op de stoeltjeslift.   

Bovendien zijn excursies naar zee of kajakken en kanovaren op de IJzer slechts een greep uit de talrijke ontspanningsmogelijkheden.

En Frans-Vlaanderen met zijn mooie dorpjes, schilderachtige vergezichten, authentiek landschap en lekkere Picon ligt slechts een boogscheut ver.

     EVEMENTEN IEPER

* Last post ,korte plechtigeheid aan de Menenpoort ,iedere dag om 20H

* Kattekoers,deinze- Ieper zondag  topcompetitie Elite Z/C & beloften * Bloemenmarkt, op paasmaandag .                                                                                           * "100 km van Ieper" internationale wandeltocht, verlengd weekend van OLV- Hemelvaart.                              * 24 uren van Ypres -westhoekrally :internationale autorally;laatste weekend van juni.                                   * Viedaagse van de Yzer(oostduinkerke- Poperinge - Diksmuide - Ieper ) :internationale vierdaagse voettocht      (4 x 32 km) . Slotplechtigheid bij aankomst. van woensdag tot zaterdag in de volle week na 15 augustus           * H -Bloedprocessie  van Voormezele : eerste zondag na Pinksteren om 15h .

Nieuw: Fietsroute 'Kleine Flandrien in spe'

De route 'Kleine Flandrien in spe' is 17,3 km lang en vertrekt vanuit de Kinderbrouwerij in Reningelst voor een stevige fietstocht langs de Rodeberg. Onderweg passeer je onder meer langs gezellige volkscafeetjes, speelpleintjes en het Hellegatbos. Droom je ervan om later wielertoerist te worden? Kom dan oefenen in Heuvelland en fiets de route ‘Kleine Flandrien in spe’. De route is een uitdaging voor de kleine flandriens door de steile hellingen en dalingen.
Kom je gratis kaart afhalen in de dienst toerisme Heuvelland

WO I: Heuvelland en 1914-'18 

poolofpeaceHeuvelland draagt zichtbare sporen van de Eerste Wereldoorlog. De scheidingslijn tussen de Duitse aanvaller en de geallieerde troepen liep immers dwars door Heuvelland. De bloedigste wapenfeiten op het grondgebied van Heuvelland waren de mijnenslag van Wijtschate (juni 1917) en de slag om de Kemmelberg in april 1918. De talrijke bunkers, mijnkraters, militaire begraafplaatsen, oorlogsmonumenten,... zijn blijvende littekens. De dertig Britse militaire kerkhoven in de verschillende deelgemeenten, het Frans Monument en Massagraf op de Kemmelberg, de Pool of Peace in Wijtschate en het graf van de Britse majoor William Redmond in Loker zijn plaatsen om stil van te worden. Heel levendig wordt de Eerste Wereldoorlog ook in de bunkers van de Lettenberg in Kemmel en in de Duitse site Bayernwald in Wijtschate.

Aan de voet van de Lettenberg, een bijheuvel van de Kemmelberg, zijn betonnen bunkers vrijgemaakt die tijdens de Eerste Wereldoorlog toegang gaven tot ondergrondse hoofdkwartieren van de Britten. U kan de bunkers vrij bezoeken via een wandelpad met informatiepanelen. Eén bunker is ingericht als schuilplaats voor vleermuizen.  
lettenberg
Lettenberg

 

 
bayernwald
Bayernwald

 

De Duitse site Bayernwald in Wijtschate met twee mijnschachten, 320 meter loopgraven en vier bunkers wil ontdekken, moet u eerst even langslopen bij VVV Heuvelland. Daar kan u een Informatiepanelen en een maquette verduidelijken de oorlogsgebeurtenissen en het leven aan het front. En wat u zeker moet doen is door de gerestaureerde loopgraven wandelen. Een unieke ervaring!

Commandobunker Kemmel

Straat Lettingstraat 64
Postcode 8950
Gemeente Dranouter
Tel. 057 45 04 55
E-mail toerisme@heuvelland

bunker

Daal af in een ultrageheime commandobunker van de Belgische Strijdkrachten, het zenuwcentrum van het opperbevel tijdens de Koude Oorlog. De bunker, gebouwd begin jaren vijftig, is bedoeld als commandopost van een internationaal luchtverdedigingssysteem. Die functie zal de bunker echter nooit bekleden. Begin jaren zestig besluit het opperbevel van de Belgische Strijdkrachten de bunker in te richten als commandopost in geval van oefening, crisis of conflict.

Beleef wat onze soldaten tijdens de Koude Oorlog meemaakten. Stap in de teletijdmachine en vlieg terug naar de Koude Oorlog...

U kunt, elke dinsdag en zaterdag, de unieke Commandobunker Kemmel bezoeken.

Reserveren kan bij Toerisme Heuvelland. Bestel deze week nog uw tickets voor uw bezoek. Zo bent u zeker dat u kunt komen op de dag (dinsdag of zaterdag) die u het beste uitkomt. Er mogen immers per bezoek maar 49 mensen binnen, en de interesse is groot.

Nog een goede raad: trek ook tijd uit om de andere toppers in Heuvelland te bezoeken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Duitse loopgravensite Bayernwald in Wijtschate. Of onderneem een wandeling of fietstocht en zie Heuvelland ontwaken in de lente.

Waar en wanneer?

Commandobunker Kemmel - Lettingstraat, 64, 8950 HEUVELLAND -Dranouter - let op: tickets af te halen in toeristische dienst.

Open op dinsdag en zaterdag van 10u tot 17u (de laatste bezoekers worden om 16u toegelaten)

Bezoeken om 10u, 11u45, 13u30 en 15u15

Het aantal bezoekers aanwezig in de bunker is beperkt tot 49 personen.

Duur bezoek: ongeveer 1u30
Individuele bezoeken zijn altijd zonder gids, wel kan een bezoekersgids aangekocht worden bij Toerisme Heuvelland(€ 1)
De commandobunker telt ongeveer 80 trappen. Er is geen lift.
De commandobunker is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Huisdieren blijven aan de lijn aan de inkom.

Commandobunker Kemmel is gesloten:

bulletiedere dinsdag tussen 15 november 2013 en 15 februari 2014
bulletvan zaterdag 21 december tot en met dinsdag 7 januari 2014
bulletdinsdag 15 april 2014
bulletzaterdag 21 juni 2014 (Ypres Westhoek Rally)
bulletdinsdag 11 november 2014
bulletzaterdag 15 november 2014
bulletzaterdag 20 december 2014 tot en dinsdag 6 januari 2014

Hoeveel kost het?

Ticketprijs: € 4 pp. voor individuelen, € 2,50 pp voor groepen vanaf 20 personen, € 1pp. voor personen jonger dan 26 jaar.
€3 pp voor leden van Pasar op vertoon van de lidkaart. Leerkrachten hebben gratis toegang in de bunker op vertoon van hun lerarenkaart.

Tickets enkel te verkrijgen bij Toerisme Heuvelland, Sint Laurentiusplein 1, 8950 Heuvelland - Kemmel

TICKETVERKOOP:
Toerisme Heuvelland, Sint-Laurentiusplein 1, Kemmel - T 057 45 04 55 - toerisme@heuvelland.be

Groepsbezoeken: min. 20 personen per groep - max. 25 personen per groep, grotere groepen worden opgesplitst.
Reservatie en gidsbegeleiding verplicht (€ 50 per groep van 25 personen)

Hoe reserveren?

Alleen via Toerisme Heuvelland
Sint Laurentiusplein 1
8950 HEUVELLAND - Kemmel
T: +32(0)57 450 455
F: +32(0)57 448 999
E: toerisme@heuvelland.be

 

 

 

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 27/02/14